Forsalg: Abbazia San Giorgio “Bianco Orange” 2016

Abbazia San Giorgio Bianco Orange 2016

Bare farven!

Den skrigorange matte kulør sætter den smukkeste åbningsscene.

Næsen sættes i spil allerede som juicen rammer glasset og aromaen indleder sin charmeoffensiv. Der spildes ingen tid på forspil. Det er lige på og hårdt, selvsikkert og højrøstet. Den danser mig i møde, stikker mig en high five, omfavner mig og beder mig dykke ned i dets farvestrålende karneval af en frugtfest.

Det dufter af sol og citrusfrugter. Mynte, citronmelisse og min funky hvide gløgg-essens fra sidste jul. Altsammen inden vinen har nydt de første ti minutter af dens frihed. Det er en omvendt verden. Jeg er vant til at vente på, at vinen åbner sig op. Nu ser jeg mig selv vente på, at den falder til ro. Eller gør jeg? For der er intet, der er for meget her. Det er faktisk forfriskende.

Mens vi venter på at stormen lægger sig… en smager.

Første indtryk overrasker. Tyngden i munden svarer ikke til den i næsen. Syren mærkes, men frugten gemmer sig. Mundhulen tørres kun en anelse ud, og det er positivt. Der synkes, og en ikke ufejlbarlig eftersmag markerer en hurtig afslutning på den frugt, der trods alt er til stede. Læg mærke til, hvordan sproget ændrer sig. Det er analytikeren, der taler, og han er sgu lidt kedelig…

Så tilbage til næsen!

Her dukker der med lidt tid i glasset nogle dejlige søde elementer op. Igen fortæller vinen mig julehistorier fra Middelhavet om kandiseret frugt og nyslynget honning i min urtete. Der kommer også noget, der minder om ler og en frisk salt vind i håret.

En halv time senere.. endnu en smager.

Frugten er ankommet og hullerne fra første smagsindtryk bliver så småt fyldt ud. Smagen hænger simpelthen bedre sammen med duften nu, og det er en harmoni, der altid skaber ro omkring oplevelsen. Analytikeren har ikke sluppet grebet, og der fanges stadig en lille oxidation, som sætter sit præg på længden af oplevelsen. Advarselslamperne når lige at køre en runde, før jeg ånder lettet op. For når det lille problem viser sig at blive afhjulpet, og ikke forværret, med tiden i det fri, kan jeg forholde mig roligt igen.

“Bianco Orange” er en vigorøs orange eleksir. Den er ikke perfekt, men den leverer en sjov og mindeværdig svingom, du kan nyde fra første minut. Jeg bliver glad, når jeg drikker vinen, og hver gang forundres jeg over, at nogen kan proppe så meget aromatisk vildskab ned i en flaske.

***

Battista Belvisi sender sine sidste flasker afsted fra Pantelleria i denne uge. Forsalget har været i gang et stykke tid, og der er omkring 70 flasker tilbage. Du får de obligatoriske 20% ved at bestille den i forsalg – som slutter efter i dag.

[lollum_button text=”Deltag i forsalget på Bianco Orange 2016″ url=”https://www.vinhacker.dk/product/abbazia-san-giorgio-bianco-orange-2016/” size=”medium”]

  • Vinene forventes i København i løbet af februar 2018.
  • Der er dermed tale om et forsalg.
  • Forsalget slutter efter i dag: Tirsdag d. 30/01/18 (eller hvis der bliver udsolgt inden).