Vinskole på Konsjös: smag 30 vine på en måned

Jeg slår som sagt mine folder hos Konsjös på Frederiksberg for tiden.

Det kan du læse mere om her og her.

For at sparke Frederiksberg i gang efter pandemidvalen og samtidig at vise, hvad den lille ny vinbar har på hjerte, starter vi nu en lille vinskole.

Her er lektioner to gange om ugen. Men bare rolig, det kommer til at føles som ét langt fritkvarter. Her er ingen mødepligt, ingen faste mødetider og ingen lektier. Læreren sætter praksis før teori, og vil han hellere have spørgsmål end svar.

Nå ja, og så er det gratis.

Programmet består af 10 skoledage med hver sit tema. Vi smager 3 vine hver gang. Den dygtige elev vil allerede nu have regnet ud, at vi dermed kommer gennem 30 vine på den måned, skolen er åben.

Her kommer programmet:

For Vinhacker-publikummet er det måske værd at vide, at programmet her samtidig er min vagtplan. Det er måske også fint at vide, at vinene primært kommer fra Vinhacker/Libre.vin, suppleret med Katrina og Steffens sydafrikanske.

Jeg håber, vi ses på…

Konsjös Vinbar
H.C. Ørstedsvej 38
Frederiksberg

/Joachim

Konsjös Vinbar er genåbnet

I marts startede vi et samarbejde med Frederiksberg-caféen Konsjös, som ønskede at udvide med en vinbar. Vi nåede kun lige at komme i gang, før hele landet lukkede ned – og dermed også vores vinbar.

Konsjös Vinbar er nu åben igen.

Vinbaren er udstyret med lige dele vin fra Sydafrika og Europa. Konsjös’ ejere Katrina og Steffen Bjerre importerer selv de afrikanske vine, mens Vinhacker/Libre.vin leverer de europæiske. Alle vinene kan desuden købes med hjem til butikspriser.

Du kan læse meget mere om Konsjös Vinbar i denne korte artikel fra marts måned.

Konsjös Vinbar har åbent onsdag til lørdag indtil midnat, og du kan finde undertegnede i baren to aftener om ugen frem til og med uge 28.

Vi ses i baren :)

Joachim

Vinhacker søger et geni

Job - Vinhacker søger et geni

Ja. Et geni.

Altså én der er i stand til at løse problemer på en måde, problemerne ikke er blevet løst på før.

Du skal også pakke vin i kasser og trille rundt med en palleløfter. Dit geniale arbejde vinder måske ikke Nobelprisen, men til gengæld får du rig mulighed for at skabe dig et meningsfyldt arbejde i en lille virksomhed, som ikke er bange for at eksperimentere sig frem til løsningerne på vinverdenens mest interessante problemer.

Hvad det hele skal blive til, er i høj grad op til dig og dine kreative evner.

Men vi starter i den praktiske afdeling.

Opgaverne (til at starte med)

Vinhacker er en lille virksomhed, og det skal den helst forblive. Sagen er dog den, at de praktisk opgaver er begyndt at hobe sig op. Det sætter en stopper for de kreative udfoldelser og dermed muligheden for at udvikle forretningen. Derfor er der brug for dig, og derfor starter dit arbejde på lageret og ved tasterne.

 • Lager & logistik
  Du skal modtage nye vine, håndtere og pakke ordrer, koordinere levering og holde lageret pænt.
 • Kundeservice
  Vi vil arbejde mod at gøre dig til den første man møder, når man kontakter Vinhacker. Hver dag styrker vi dit overblik og din evne til at løse interessante problemer.
 • Markedsføring
  Sammen sørger vi for, at vores aktiviteter har en positiv effekt på omverdenen. Du viser verden, hvad vi gør, og hvorfor vi gør det.
 • Ad hoc
  Der opstår konstant nye småopgaver, som du kan involvere dig i efter behov. Det drejer sig primært om afvikling af små og store events, og så selvfølgelig vinture rundt omkring i vores europæiske baghave.

Alle opgaverne kræver, at du har et indgående kendskab til Vinhackers vine og producenter. Din arbejde består derfor også i at snakke med søde vinbønder og smage deres gode vin. Øv, hva?

Mulighederne

Der er i princippet ingen grænser for, hvad jobbet kan blive til. Det hele afhænger af dine evner og interesser, og om hvorvidt det, du kan bidrage med, skubber forretningen i den rigtige retning.

Måske kan du kode eller designe. Eller hvad med foto, audio og video? Er du en god skriftlig formidler, er det heller ikke helt dårligt. Måske endda på flere sprog? Det kan selvfølgelig også bare være, at du er en verdensklasse smager. Eller kan noget med mad og vin. Og så er der jo altid brug nogen, der kan sælge (uden at sælge ud).

Vi er ikke på en fuldtidsstilling endnu, men jeg ville elske, hvis det kunne ændre sig i en fart.

Vis mig, hvad du vil!

Vilkårene

 • Vi starter med en lønnet prøveperiode på 2-3 uger.
 • Under prøveperioden er det bedst, hvis du kan fakturere os for din løn.
 • Arbejdstiden vil variere fra uge til uge, men regn med ca. 10 timer/uge til at starte med.
 • Lønnen er 150 kr. i timen.

Ansøgningen

Send din ansøgning til joachim@vinhacker.dk

 • Fortæl mig om dit forhold til vin, og hvorfor du har lyst til at arbejde med mig i min lille utopiske verden.
 • Fortæl mig, hvad du drømmer om.
 • Vis mig noget, du har lavet, som du er stolt over (ingen CV’er, tak)
 • Vis mig mindst én reference fra en person, du har arbejdet sammen med.

Jeg glæder mig til at møde dig!

Joachim

Vinhacker søger en selvstændig engrossælger

Vinhacker søger selvstændig engrossælger

Hej!

Jeg leder efter den person, der kan åbne og vækste et helt nyt forretningsområde hos Vinhacker: Vinbarer & restauranter

Situationen

Vinhacker har hidtil været mit soloprojekt. Efter 3½ års hygge er mulighederne dog blevet for mange og hænderne for få. Jeg har derfor brug for en handlekraftig makker ved min side, som besidder den lyst og udholdenhed, det kræver at servicere dette lands pragtfulde gastronomiske scene.

Vinene fra mine 15 små dygtige vinbønder har siden 2014 stået deres prøve blandt en lille, men fantastisk engageret og loyal, gruppe private kunder. Mennesker som ved, hvad de vil have, og dem du møder på de gode autentiske spisesteder. Jeg er derfor overbevist om, at landets bedste vinbarer og restauranter vil nyde godt af mødet med mine 40-50 omhyggeligt udvalgte økologiske, biodynamiske og naturlige vine.

Lige nu kan du finde vine fra Vinhacker på syv dejlige restauranter i København. Alle med fokus på lokale, økologiske råvarer i sæson, alle med naturlige vine på kortet og alle spisesteder, jeg selv nyder at besøge (eller sigter efter at besøge i nær fremtid).

Målet

Vinene er der, og behovet er der. Men ressourcerne og – må jeg indrømme – evnerne halter en smule. Vi skal have åbnet en helvedes masse døre, og vi skal have smidt de her vine under næsen på de rigtige mennesker. Vi kommer til at møde mange forskellige køkkener, budgetter, holdninger, myter og mennesketyper. Vores opgave er at møde stederne som deres nysgerrige og målbevidste partnere. Vi skal have de rette vine på de rigtige vinkort og menuer, så vi i fællesskab kan overgå gæsternes forventninger.

Vinhacker er vinimportøren der handler langsigtet, opfører sig anstændigt og aldrig lader egoet stå i vejen for at hjælpe. Vores mål er ikke at have de fleste vine eller at samarbejde med de største rockstjerner. Og vi bliver aldrig nr. 1 i kategorien ‘naturvin’. Vores mål er at hjælpe flest mulige mennesker med at forstå og værdsætte mødet mellem de rigtige råvarer, store gastronomiske færdigheder og godt vinøst håndværk. Vi leverer sidstnævnte, og gør vi det godt, bliver det helt naturligt en god forretning for både dig, mig og vores partnere.

Planen

Du og jeg sætter sammen kursen mod en eksplosiv vækst i vinsalget til barer og restauranter. Vi arbejder tæt sammen, og vi gør tingene på vores måde, uanset hvordan man nu plejer at gøre tingene i denne her branche. Vi er målrettede og opfindsomme, og vi sørger for at sætte vores positive aftryk på verden hver dag.

Du bliver Vinhackers første skanse udadtil i den afdeling, der handler om engrossalg. Din opgave er kort og godt at sælge en masse vin. Derfor er det vigtigt, at du kan lide at tage kontakt til nye og eksisterende kunder hver dag. Du forstår balancen mellem vedholdenhed, god service og spam, og du holder bare altid en god stil.

Vi lægger ud med en provisionslønnet freelanceaftale, hvor du får seks uger til at sælge så meget vin, som du er i stand til. Hvor mange timer du går på arbejde, er jeg i princippet ligeglad med. Men jeg forventer, at der bliver flyttet nogle gode mængder vin, og det ville overraske mig, hvis det kræver mindre end 20-25 timer ugentligt. Jeg skal nok både ruste dig grundigt til opgaven og selv tage aktiv del i arbejdet, og for at kompensere dig for usikkerheden om din indtjening, lader jeg dig beholde hele bruttofortjenesten på dit salg i denne periode. Vi evaluerer efter prøveperiodens udløb og laver (hvis alt går vel) en ny plan. Fremtiden byder forhåbentlig på en masse vine, rejser, gode mennesker – og en ganske fornuftig forretning.

Handling!

Send mig en mail på joachim@vinhacker.dk

Fortæl mig hvem du er, hvorfor dette opslag var interessant at læse, og hvad du mener, vi kan tilbyde hinanden.

Jeg glæder mig til at møde dig!

Joachim

Forsalg: 84 flasker vidunderlige bobler fra Meggiolaro

Cristiana Meggiolaro “Corte Roncolato” Durello Spumante Metodo Classico 2014

I oktober smagte jeg for første gang Cristiana Meggiolaros nye spumante.

Efter at have forelsket mig i den umiddelbare og lige tilpas funkyfrugtige Sotoca’ (som jeg skrev om i torsdags), ramte Corte Roncolato en mere alvorsfuld tone. Jeg har hele vejen igennem har haft stor respekt for Cristiana og Riccardos formåen udi boblevin på durella, men jeg må blankt indrømme, at jeg lod mig overrumple her.

Vinens fulde titel er Corte Roncolato Durello Spumante Metodo Classico 2014.

– Altså en boblende vin (ikke perlende som Sotoca’)
– Lavet på durella (og en sjat garganega)
– Efter samme metode som i Champagne (sådan ca.)

Stokkene er 30 år gamle og står i vulkansk jordbund i 450 meters højde i kommunen Ronca’. Første gæring foregår på den naturlige gær, og vinen står 7-8 måneder på stål, før den flaskes med en smule koncentreret garganega-most for at starte andengæringen. Her gærer den lidt igen, producerer sine bobler og får lov at hvile på gærresterne i tre år, inden de fjernes, og vinen er klar.

Klar til os :)

Jeg har smagt ét enkelt glas af vinen, og det gav følgende ord i notesbogen: ‘Æble’, ‘smør’, ‘brød’, ‘gær’, ‘flot dybde’, ‘masser af syre’ og ‘VIDUNDERLIG’. De første seks udtryk er ganske generiske, så du bliver nok bare nødt til at stole på det sidste.

Som en ekstra lille bekræftigelse på dens høje klasse, fik jeg lov at smage samme vin fra 2012, som endnu ikke er frigivet. Jeg kan blot konstatere, at vi nok også bliver glade, hvis vi glemmer en flaske eller fire i kælderen.

Jeg har fået lov til at løbe 96 flasker i denne omgang.
Jeg snupper 12 flasker til mig selv.
De sidste må I slås om.

Husk også Sotoca’, mens prisen er på sit laveste.

Her er et link til begge:

[lollum_button text=”Forsalget på Corte Roncolato 2014 & Sotoca 2016′” url=”https://www.vinhacker.dk/shop/?filter_2-0-domaine=cristiana-meggiolaro&filter_7-availability=available-for-pre-order” size=”medium”]

 • Flaskerne forventes at ramme København i midten af marts.
 • Der er dermed tale om et forslag.
 • Købere får besked, når flaskerne er landet.

Tak for din tid.

Joachim

Kaoskassen live (en reklame med et tilbud)

Kaoskassen - naturvin på abonnementPå torsdag den 1. marts pakker jeg de første eksemplarer af mit nye vinabonnement:

Kaoskassen

En gruppe modige mennesker har betroet mig at mixe dem marts måneds vinøse soundtrack. Det er jeg meget taknemmelig og super stolt over.

Kaoskassen blev ikke sendt afsted med et brag. Ingen pompøs premiere. Ingen fyrværkeri, ingen taler. Bare et tilbud, som syntes at tiltrække rigtig god opmærksomhed hos nogle og komplet ligegyldighed blandt andre. Som sådan noget er.

Nu skal jeg i gang med det rigtige arbejde. Jeg skal overgå forventninger, jeg skal lytte og iagttage, jeg skal måske snakke med nogle dygtige kokke. Jeg skal finde ud af, hvad der virker, og hvad der er overflødigt. Og så skal jeg have flere med på den kaotiske vinvogn, hvor de vine, der ikke passer ind i den industrielle trædemølle, alligevel kan få en plads i det gode selskab: hjemme hos dig og mig.

Det kalder på en reklame.
På et tilbud.
S’gerne!

Jeg vil fremføre Kaoskassen live!

 • Jeg kommer til dig og din flok.
 • I køber to (ens) kaoskasser.
 • Den ene smager vi sammen, den anden beholder I.
 • Jeg præsenterer alle vinene præcis, som jeg ellers ville gøre til en vinsmagning.
 • I kan stille spørgsmål og få svar, men jeg stiller nok også jer nogle spørgsmål.
 • Pris 4-12 deltagere: 2 x Kaoskassen = 2 x 750 = kr. 1.500,-

(13-24 deltagere = 4 x kaoskasser = 3.000,- osv)

I praksis betyder det, at jeg vil lave en vinsmagning for jer. Det eneste, I betaler for, er selve kaoskasserne. Jeg kommer for at sælge jer en idé og for at blive klogere på, hvordan jeg kan sælge idéen fremover. Derfor skal I ikke betale for min tid. Jeg kommer også for at hygge mig og for at give jer en god oplevelse med naturlige vine, og derfor er der ikke den store forskel på denne og mine sædvanlige smagninger.

Bestil “Kaoskassen Live” senest 31. marts.

Skriv til joachim@vinhacker.dk

Forsalg: Cristiana Meggiolaro

Besøg hos Cristiana Meggiolaro

Cristiana og Riccardo er klar med nye durella-bobler.

Sotoca’ 2016

Forsalget starter i dag og slutter snart igen.

– – –

Bag det beskedne prisskilt, den feminine indpakning og den uprætentiøse kapsel gemmer der sig en vin, der har noget, den gerne vil sige.

På den ene side er salgstalen kort:
Storfrugtig og småboblende.

På den anden side har den en mere overraskende historie at fortælle, fx:
Når den dufter af citron, er det henad citrongræs.
– Når den smager af æble, er det med den bitre undertone i en paradisæble-marmelade.
– Når den lader det hele hænge ud, trækkes maven pludselig ind til en flot, rank positur.

(Resten må I selv tale om)

Jeg har sagt det hver eneste gang, denne vin har været på programmet, men pointen tåler gentagelse:

Du skal ikke drikke Sotoca’ i stedet for champagne. Du skal drikke den i stedet for den der cava eller crémant, der desperat forsøger at udgøre sig for noget, de ikke er, og ender på den mest ligegyldige plads mellem to stole.

Sotoca’ ved godt, hvilken stol hun vil sidde på. Og hun placerer den, så hun kan slukke tørsten og hæve humøret hos både dig, din mormor og dine hippe vinvenner.

Kig ud.
Solen skinner.
Boblerne er på vej!

Køb vinen inden forsalget slutter og spar 20%

[lollum_button text=”Deltag i forsalget på Sotoca’ 2016″ url=”https://www.vinhacker.dk/product/cristiana-meggiolaro-sotoca-durello-sui-lieviti-2016/” size=”medium”]

 • Flaskerne forventes at ramme København i midten af marts.
 • Der er dermed tale om et forsalg.
 • Købere får besked, når de er landet.

Tak for din tid.

Joachim

Vintur til Østrig og Ungarn: Deadline 1. marts

Vintur 2018: Østrig & Ungarn

Til juni tager jeg på vintur til Østrig og Ungarn.

Jeg tager afsted uanset hvad, men du er som sædvanlig meget velkommen til at tage med. De sidste par ture har været i dejligt selskab med vin- og naturglade mennesker. Har jeg forstået det hele ret, var mine rejsefæller glade for, at de tog med.

Vi tager afsted fredag d. 1. juni om morgenen.
Vi kommer hjem onsdag d. 6. juni om aftenen.

Det koster 8.500 kroner, og så behøver du i princippet ikke at punge ud for noget undervejs.

Hvis du vil med, skal jeg vide det senest d. 1. marts, hvor jeg køber flybilletter, lejer bil osv.

/Joachim

PS: Jeg har tidligere skrevet om turen i lidt flere detaljer.

Schnabel og dagsformen

Blaufränkisch i storform

Her er en update til jer, der enten har Schnabel-vine liggende derhjemme eller overvejer at prøve dem.

– – –

Det er ingen hemmelighed, at jeg er fascineret af vinene fra Karl Schnabel.

Det er uregerlige vine, der strutter af liv og saftig charme. For mig er det indbegrebet af den klasse, nogle af de her fuldstændig umanipulerede vine kan opnå. Normalt går jeg ikke så frygtelig meget op i, om der er tilsat ingen eller en smule svovl, men jeg må indrømme, at det kun er blandt de helt usvovlede, jeg fra tid til anden oplever det her vidunderlige energiniveau.

Den tydelige oplevelse af et decideret aktivt liv i flaskerne er både på godt og ondt. Sausal 2016, som fra ankomsten i foråret strøg mig med hårene og levede helt op til den fremragende årgang 2015, synes nu at være inde i en ny fase. Den er simpelthen døset lidt hen, og selvom den stadig har masser at byde på, har den de sidste måneder bare ikke ramt den balance, der fik mig til at hoppe og danse af glæde som tidligere. Jeg er overbevist om, at Sausal rejser sig mere charmerende og mere magisk end nogensinde før, men lige nu har den måske godt af lidt tid udenfor rampelyset.

I weekenden åbnede jeg så en Blaufränkisch 2014, som jeg ikke havde smagt i noget tid.

Damn! Hvis Sausal er en syvsover, så er Blaufränkisch’en til gengæld en morgenfrisk type. Den hvidpebrede frugt buldrer frem af glasset, og i munden er den en sæk lopper, der er ved at eksplodere i et udbrud af positiv energi. Vinens tyngde er umulig at bestemme, fordi den bare drøner rundt og kysser hver en afkrog, den kommer i kontakt med. Og hvis nogen vin skal overbevise mig om, at tømmermænd aldrig rigtig bliver et problem, så er det sgu denne her. Det føles bare sundt!

Længe leve vin med liv i…

Skål!

Forsalg: Abbazia San Giorgio “Bianco Orange” 2016

Abbazia San Giorgio Bianco Orange 2016

Bare farven!

Den skrigorange matte kulør sætter den smukkeste åbningsscene.

Næsen sættes i spil allerede som juicen rammer glasset og aromaen indleder sin charmeoffensiv. Der spildes ingen tid på forspil. Det er lige på og hårdt, selvsikkert og højrøstet. Den danser mig i møde, stikker mig en high five, omfavner mig og beder mig dykke ned i dets farvestrålende karneval af en frugtfest.

Det dufter af sol og citrusfrugter. Mynte, citronmelisse og min funky hvide gløgg-essens fra sidste jul. Altsammen inden vinen har nydt de første ti minutter af dens frihed. Det er en omvendt verden. Jeg er vant til at vente på, at vinen åbner sig op. Nu ser jeg mig selv vente på, at den falder til ro. Eller gør jeg? For der er intet, der er for meget her. Det er faktisk forfriskende.

Mens vi venter på at stormen lægger sig… en smager.

Første indtryk overrasker. Tyngden i munden svarer ikke til den i næsen. Syren mærkes, men frugten gemmer sig. Mundhulen tørres kun en anelse ud, og det er positivt. Der synkes, og en ikke ufejlbarlig eftersmag markerer en hurtig afslutning på den frugt, der trods alt er til stede. Læg mærke til, hvordan sproget ændrer sig. Det er analytikeren, der taler, og han er sgu lidt kedelig…

Så tilbage til næsen!

Her dukker der med lidt tid i glasset nogle dejlige søde elementer op. Igen fortæller vinen mig julehistorier fra Middelhavet om kandiseret frugt og nyslynget honning i min urtete. Der kommer også noget, der minder om ler og en frisk salt vind i håret.

En halv time senere.. endnu en smager.

Frugten er ankommet og hullerne fra første smagsindtryk bliver så småt fyldt ud. Smagen hænger simpelthen bedre sammen med duften nu, og det er en harmoni, der altid skaber ro omkring oplevelsen. Analytikeren har ikke sluppet grebet, og der fanges stadig en lille oxidation, som sætter sit præg på længden af oplevelsen. Advarselslamperne når lige at køre en runde, før jeg ånder lettet op. For når det lille problem viser sig at blive afhjulpet, og ikke forværret, med tiden i det fri, kan jeg forholde mig roligt igen.

“Bianco Orange” er en vigorøs orange eleksir. Den er ikke perfekt, men den leverer en sjov og mindeværdig svingom, du kan nyde fra første minut. Jeg bliver glad, når jeg drikker vinen, og hver gang forundres jeg over, at nogen kan proppe så meget aromatisk vildskab ned i en flaske.

***

Battista Belvisi sender sine sidste flasker afsted fra Pantelleria i denne uge. Forsalget har været i gang et stykke tid, og der er omkring 70 flasker tilbage. Du får de obligatoriske 20% ved at bestille den i forsalg – som slutter efter i dag.

[lollum_button text=”Deltag i forsalget på Bianco Orange 2016″ url=”https://www.vinhacker.dk/product/abbazia-san-giorgio-bianco-orange-2016/” size=”medium”]

 • Vinene forventes i København i løbet af februar 2018.
 • Der er dermed tale om et forsalg.
 • Forsalget slutter efter i dag: Tirsdag d. 30/01/18 (eller hvis der bliver udsolgt inden).